Flygsektionen

flyg 1

 

Nyköpings Modellklubbs Flygsektion har två flygfält. På Brandholmen, i östra banändan av gamla flygfältet, flyger vi från asfalt. Här flyger vi främst helikopter och mindre modeller då utrymmet är begränsat. Laddmöjlighet finns för elmodeller! 

 

I maj 2011 invigde vi vårt nya stora gräsfält i Lundaskog, strax söder om Jönåker. Här finns gott om utrymme för de stora modellerna då landningsbanan är nästan 200 meter lång. Fältet och omgivningarna passar också segelflyg som kräver stora ytor, men allt modellflyg är givetvis välkommet här. Vi försöker varje år arrangera minst två träffar då vi bjuder in Sveriges modellklubbar.

 

 

 

 

 

 

I NMK flyger vi allt från nybörjarmodeller, konstflyg, segelflyg, oldtimers till skala, FPV och helikopter. Viflyg 2 flyger med glödstifts-, diesel-, el-, bensin- och jetmotorer. 

Även om de flesta i klubben är "söndagsflygare" och flyger mest för sitt nöjes skull, har ändå några i klubben representerat Sverige i både EM och VM i helikoptertävlingar världen runt.

Ja, frågan är om det finns någon gren inom RC-flyget som inte finns i NMK. Är du intresserad att prova på har NMK utrustning med dubbelkommando. Ingen risk med ett kraschat flygplan!

  

Är du intresserad eller har några frågor? Ta då kontakt med Sektionsledaren, se under Styrelsen.

 

 

 


 

Så här hittar du till oss:

 

BRANDHOLMEN

brandholmen

 

LUNDAFÄLTET

lunda

 


 

 

Bilder från Flygsektionens aktiviteter tagna av klubbens medlemmar: